Regăsirea copilăriei

Regăsirea Copilăriei este un eveniment creat cu scopul de a încuraja mișcarea și timpul de calitate petrecut în familie, într-o epocă în care dedicăm tot mai puțină vreme sportului, jocului și naturii.

Acesta se desfășoară în două ediții, de vară și de iarnă și cuprinde activități adaptate fiecărui sezon, care au rolul de a contura atmosfera unei zile de copilărie, pline de suprize, oxigen și bucurie, dar și de a crea contextul asimilării unor informații noi despre probleme de interes actual legate de mediu și reciclare.

Alături de cei dragi poți să îți dezvolți spiritul de echipă construind o fortăreață, să îți testezi forța cu Frânghia buclucașă sau să faci ceva nou-nouț din hârtie reciclată. Tirul și ștafeta sunt pentru cei energici, iar dacă ești interesat de inovație poți participa la construirea unui colector solar sau să reinventezi alte obiecte din material reciclabile. Regăsirea Copilăriei se desfășoară în paralel cu Crosul Pădurii Copiilor 2017, un eveniment responsabil față de mediu și comunitate, care promovează mișcarea în aer liber și alergatul ca sport individual, dar și de echipă.

Ediția de vară 2017 însoțește Crosul Pădurii Copiilor, în București și Ploiești. Participă alături de noi la activități și jocuri concepute pentru a readuce prospețimea copilăriei. Îți oferim oportunitatea unei zile cu cei dragi ție și aproape de natură, cu sport, întreceri, dar și relaxare.

Trăiește fresh și ajută-ne să Creștem Vlăstarii Vlăsiei!

Program

11.30 – 15.00

  • Tree shirt – Atelier de pictură pe tricouri
  • Atelier de grădinărit – Plantăm și îngrijim plante, la final fiecare participant va pleca acasă cu un ghivechel.
  • Explorăm pădurea în limba germană cu Lebbuchenhaus – Vom crea împreună o pădure prin tehnica colajului și o vom explora în limba germană.
  • Calculul amprentei CO2

La ora 12.30 va incepe Atelierul de Lectură cu Biblioteca Metropolitană București despre limbajul naturii și povestea plantelor: ”Prietenii Naturii” și ”Călătorie printre ierburi și lumina”.

15:00 – 18:00

  • Tree shirt – Atelier de pictură pe tricouri
  • Atelier de grădinărit – Plantăm și îngrijim plante, la final fiecare participant va pleca acasă cu un ghivechel.
  • Atelier de sustenabilitate personală – Ce e hârtia, cum o folosim, cum o reciclăm (Piramida alimentară și Quilling)
  • Calculul amprentei CO2

 

Save